fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

månedsbrev fra Tverrliggeren, november 2022

image

månedsbrev fra Tverrliggeren, november 2022

  • 31-10-2022Hei alle sammen. Da er oktober på hell og vi går frem mot en ny høstmåned. Vi har blitt godt kjent med historien om «gutten som hadde vondt» og hatt kjekke formingsaktiviteter i måneden som har gått. Vi har laget flotte lykter som dere kan ta med på lanternefesten den 3. november og høstkranser av blader vi har funnet ute. Vi har vært mye ute i høst og hatt noen fine turer. Det var ekstra kjekt å få være med på å plukke gulrøtter og poteter på fritidsgården, i tillegg til å få besøke dyrene på nært hold.
Vi vil markere merkedager fra nasjonaliteter som er representert på avdelingen, og hadde en fin samling den 26. oktober der vi lærte litt om Divali den indiske lysfesten. Vi tok i bruk lyktene vi har laget til lanternefesten, i tillegg kom foreldre med både pynt og litt indiske smaksopplevelser. 
4-åringene har hatt kurs på Steps dansestudio, noe som har vært veldig kjekt. Opplegget har vært veldig bra og opplevelsen med å ta buss er ikke til å kimse av. Vi håper på at vi kan fortsette med kurs utenfor barnehagen med flere barn. ABC- gjengen er alltid fornøyde når de skal på sine opplegg på tirsdager, det gir stolthet og glede å være eldst i barnehagen. I november skal de begynne å øve på nissedansen de skal fremføre på Luciafrokosten. 
Vi fortsetter med historien om «gutten som hadde vondt» og kroppen i november. Vi lærer barna om kroppsdeler i tillegg til at barna skal bli bevisste på at de har lov å sette egne grenser i forhold til andre. Noen liker mer nærhet enn andre, og da er det lov å si stopp eller få hjelp av en voksen hvis det blir for mye. Det kan være alt fra å bestemme i leken til fysisk nærhet i lek. 
3. november er det lanternefest, håper mange har anledning til å delta. En flott tradisjon i Gauselbakken barnehage. Oppmøte er kl. 1730 på fritidsgården. 
11. november danser vi «Blime» dansen sammen med resten av landet. 
18. november er det planleggingsdag og barnehagen er stengt. Torsdag 17. november tar personalet toget til Kristiansand, der skal vi blant annet ha kurs med Stine Sofie stiftelsen og tilrettelegging av barns lek.
I uke 47 blir det foreldresamtaler, sett dere opp på lister på avdelingen. Det er viktig at dere kommer til avtalt tid. 
Fra uke 48 og ut desember går vi bort fra en del faste aktiviteter som tur og ABC-gjeng. Vi starter med både julebakst og pynter avdelingen til jul. Dere trenger ikke ta med tursekk før i januar .
Linn har begynt på Tverrliggeren og skal jobbe hos oss 10 timer i uken ut året, vi ønsker henne velkommen. 
Været skifter og det blir kaldere, fint hvis dere tar en sjekk i hyllene/boksene og tar hjem det barna ikke trenger. 
Hvis dere lurer på noe, er det bare å spørre oss.
Hilsen fra Kristine, Christer, Isabel, Marit, Linn, Frida og Ragny