fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra Målgården november 2022

image

Månedsbrev fra Målgården november 2022

  • 02-11-2022

Hei alle sammen!
En ny høstmåned står for døren!  Det blir kaldere og mørkere, spesielt om morgenene. I oktober var vi mye ute og benyttet oss av disse flotte høstdagene: av og til med sol, veldig ofte med regn. Høsten er både vakker og fargerik. Barna har vært med og raket løv som har falt ned fra det store treet som står rett utfor Målgården. Det har vært stas for barna å bruke bladene i leken ute. Knyttet til årstiden høst har vi brukt høstblader til å lage ugler. Barna har også fått lekt med vann og laget mye sorpekaker ute i sandkassen.
Vi har hatt mange fine turer: til fritidsgården, Gausel skogen og til kjekke lekeplasser i de nærmeste områdene. Alt er like kjekt og barna er alltid i stor aktivitet uansett hvor vi er. På turer ble det snakket mye om forandringer i naturen som skjer i høsten. Barna plukket opp de fargerike høstbladene, nøtter, kongler og storkoste seg.
I oktober har vi jobbet med tema "Kropp". Vi har startet å prate om kroppen og kroppsdeler: hodet, armer, ben, mage o.s.v. Vi har lest mye faktabøker, sunget sanger om kroppen og har lært rim og regler knyttet til temaet. Formingsaktiviteter denne måneden har vært forberedelse til Lanternefesten, barna har blant annet laget seg fine lykter og fantastiske ugler.
4 åringene har vært på dansekurset på Steps Dansestudia. Alle var veldig fornøyde og engasjerte.
Praktisk informasjon:
Torsdag 3. november er det Lanternefest i barnehagen. Dette er et koselig arrangement, der alle går i lystog fra fritidsgården til barnehagen. Oppmøte er kl. 17.30 på fritidsgården.
Fredag 11. november er det LEKEDAG på Målgården. Barna kan ta til barnehagen sine leker. Samme dag i fellessamlingen danser hele barnehagen "BLIMED dansen".
Fredag 18. november er det planleggingsdag og barnehagen er da stengt. Personalet reiser på studietur til Kristiansand og skal ha kurs om psykisk vold med Stine Sofie Stiftelsen og om tilrettelegging av barnas lek. Vi tar kveldstog 17. november.
Tiden mot jul går fort. Vi har faste aktiviteter til og med uke 47. Mot slutten av måneden finner vi frem julekrybben og begynner med julesanger. Fra og med uke 48 starter vi juleforberedelser. Barna trenger ikke tursekken fra denne uken. 
Vi ser frem til foreldresamtaler med dere i uke 44.
Fint hvis alle kan ta med navnelapper som vi kan ha på flaskene til barna.
Hannah skal slutte og starter i nye jobb. Hun jobber ut dette året. Vi ønsker henne lykke til videre og takker for den tiden vi har hatt sammen.
Ønsker dere en fin november og god feiring for dem som markerer St.Andrew*s Day den 30. november.
Er det noe dere lurer på, er det bare ta kontakt.
Hilsen fra Vigdis, Dominika, Hannah, Ester og Tatiana.