fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev tverrliggeren, desember

image

Månedsbrev tverrliggeren, desember

  • 30-11-2022

Hei alle sammen!


Nå er høsten forbi, og vi gjør oss klare for desember, Vi har hatt en fin høst med mange kjekke turer, aktiviteter både ute og inne, og ikke minst lanternefesten! Det var et veldig fin lystog som lyste opp veien fra fritidsgården ned til barnehagen, tenker både foreldre og barn koste seg med deilig lapskaus, saft og fine kunstverk. Vi har vært på turbotråkk-tur i skogen, der turistforeningens maskot-rev hadde lagt igjen en spennende sporløype til oss. Barna fikk også spille naturbingo i grupper, noe de syntes var veldig kjekt. Barna har fått være med å lage mat, og valget ble pitapizza. Alle fikk selv velge hva de ønsket å ha på, og legge på fyllet selv. Var mange fornøyde og mette barn etter lunsj den dagen! Vi har også fått startet på julebaksten, alle har fått rulle ut og stikke ut pepperkaker- tilogmed fått smakt. Noen av barna fikk være  med til biblioteket, der de leste bøker og lånte med seg julebøker til barnehagen, vi har allerede startet på noen av bøkene, veldig stas å få være med å plukke ut bøker selv!


I desember har vi fokus på det å ha en koselig førjulstid uten for mye stress. Noen av de faste aktivitetene utgår, som feks turdag. Vi skal ha adventssamlinger, trekke kalender der vi sier hyggelige ting til dagens barn, bake julekaker, lage julegaver, synge julesanger, lese julebøker og pynte til jul. Luciafeiring og nissefest følger desember med, og vi har allerede begynt å øve på luciasangen og andre julesanger. Hver dag leser vi i boka: "24 dager til jul" som handler om Erlando og Magnuso, to små mus som gleder seg til jul. Vi skal også ha barneintervjuer med de eldste i desember- koselige "samtaler" med barna om hvordan det er i barnehagen.


Viktige datoer og beskjeder

- 1 og 6.desember: langåpen dag for påmeldte
- 8.desember: kirkebesøk for 3-6 åringene
- 13.desember:  Luciafrokost - mer info kommer
- 16.desember: Nissefest
- 20.desember: Julekonsert for 3-6åringene
- 02.januar: Planleggingsdag, barnehagen er stengt


Nå går det mot kaldere tider, og vi ber dere om å sjekke kleskassene og hyllene til barna jevnlig. En god huskeregel kan være at dersom du tar med noe hjem tar du med nytt neste dag.  Votter, luer, varme gensere er noe som bør ligge i hyllene. Fint om alle holder orden på eget barns plass, da er det lettere for både barn og voksne å finne det som trengs.


Brukerundersøkelsen kommer 1.desember og er åpen frem til 20.desember. Vi oppfordrer alle til å svare på denne. Som tidligere blir den avdelingen med flest besvarelser belønnet med en liten premie.


I romjulen blir det innskrenket åpningstid, da åpner barnehagen 07.30 til 16.30.


Det blir litt endringer i personalgruppen fra januar. Frida skal begynne på målgården, og Sondre skal begynne fast på tverrliggeren.


Vi vil takke dere foreldre for et godt samarbeid i 2022 og  ønsker alle en fin førjulstid!
Hilsen Ragny, Isabel, Christer, Kristine, Linn, Marit, Sondre og Frida