fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, mars 2023

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, mars 2023

  • 27-02-2023

Hei hei alle sammen!  Her kommer litt informasjon fra måneden som har gått, og mars som står for tur
Vi har hatt en fin februar i Gauselbakken med kjekke aktiviteter og fin lek både ute og inne. Vi markerte samefolkets dag 6 februar, med fisking, lassokasting, joik i lavo og finnbiff til lunsj. Vi har hatt fargefest hvor avdelingen ble pyntet i flott farger. Det var samling med eventyr om hvordan snøen fikk farge, sanger om farger og selvfølgelig disco! Til lunsj ble det servert pølser og boller til dessert, en kjempe kjekk dag! 


Vi har hatt tema om kroppen og eventyret om skinnvotten nå i to måneder. Alle barna har blitt godt kjente med tema, og det går i benevning og peking på ulike kroppsdeler i hverdagen. Vi har hatt fokus på hva vi kan gjøre med kroppen vår, og satt ord på dette i fysiske aktiviteter. Skinnvotten har virkelig fenget, og vi hører at barna bruker navnene til dyrene i lek på avdelingen, bjørnen heter nå Bamsefar Labbdiger, og haren heter Haremann Hoppsadans.  Vi har laget skinnvotten som henger på veggen inne på avdelingen, som barna har pyntet og valgt hvilke dyr de ville ha på sin vott. 


Vi har jobbet med å lage en koselig stemning rundt bordet, der vi prater sammen, og venter på tur. Det er ikke alltid like lett, men vi merker at det er jobbet med. Barna som har verbal språk spør nå "kan jeg få" og alle takker for maten på sin måte, de er veldig flinke til å rydde etter seg. 


Vi har om mandager delt gruppen i to i samlingsstund, dette har fungert veldig bra. Da er 2-3 åringene inne på lekerom og har samling, men 1-2 åringene sitter på teppe på avdelingene slik som vi gjør de andre dagene i uka. Vi vil fortsette med å dele gruppen i samlingsstund, og dette vil vi og gjøre litt på tur. Vi ser at 2-3 åringene for eksempel trives veldig godt i skogen, hvor de kan løpe rundt og klatre og hoppe fra steiner. Mens 1-2 åringene ikke er like komfortable i det ulendte terrenget. Alle barna er veldig flinke på tur, og nesten alle går selv frem til målet, så får de heller sitte i vogn når vi skal tilbake til barnehagen. I mars blir nytt tema boka "Vente på tur", det er en bok for de yngste som handler om hvordan være en god venn. Figurene i boken er ulike dyr, som må lære seg å vente på tur på rutsjebanen eller i samlingsstund. Vi vil trekke dette tema inn i ulike hverdagssituasjoner. Vi vil ha fokus på ulike følelser; sint, glad, lei seg osv. Med bilder på veggen, og vi vil bruke speil slik at vi kan lage ulike følelser med ansiktet vårt. Sette ord på ulike følelser i hverdagen. 
Påsken kommer og, så i uke 13 går vi ut av faste aktiviteter. Vi setter opp aktiviteter og samlinger knyttet opp til denne høytiden. Barna trenger ikke sekk med seg denne onsdagen. 


Viktige datoer:
Tirsdag 14 mars markerer vi barnehagedagen kl.15.30-17. Det er lagt ut informasjon på nett, og påmelding henger i garderoben. 
Tirsdag 28 mars er det påsketur for hele barnehagen. Barna skal da ha med seg sekk med litt snacks og drikke. Vi griller pølser. 
Fredag 31 mars inviterer vi til påskefrokost kl.08.00-09-00, velkommen!


Merethe har sagt opp sin stilling, hun jobber ut mars. Tamara som har jobbet her tidligere tar over for henne.


Da ser vi frem til en lysere og vårligere måned her i Gauselbakken, kom til oss om det er noe dere lurer på.
Hilsen Victor, Benedicte, Grete, Anita og Hanne