fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, april-23

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, april-23

  • 02-04-2023

Hei, hei alle sammen!
Ny måned står for tur, og vi starter opp med påske. Det er innskrenket åpningstid mandag 3 og tirsdag 4 kl.07.30-16.30, onsdag 5 april holder vi åpent kl.07.30-12. Vi ønsker dere alle en riktig fin påske!


I mars startet vi opp med nytt tema, boka "Vente på tur", og følelser. Boka er i en samling av ulike bøker knyttet til vennskap for de yngste barna. Det å vente på tur kan være vanskelig, samtidig som det er viktig å øve på. Boka tar opp tema på en enkel og fin måte, og knytter handlingen til hverdagen i barnehagen. Vi har brukt historien i ulike situasjoner i hverdagen som i lek ute, i samlingsstund og ved bordet. Vi opplever at barna har begynt å forstå mer begrepet det å vente på tur. Vi har snakket om ulike følelser, og hvordan vi kan se ut nå vi er glade, sinte og redde. Vi har malt kunst der vi hørte på glad musikk og litt skummel "sint" musikk. Vi forsetter med samme tema i april. 

Kjekt at dere var med å feire barnehagedagen sammen med oss, barna var veldig flinke å opptre. Og veldig koselig å ha dere på påskefrokost nå på fredag. 
Vi har laget påskepynt og sådd karse. Sangen "En liten kylling i egget lå" har blitt en kjempehit på avdelingen. Påsketuren ble i år i barnehagen, hvor vi hadde dans, snø, pølser til lunsj og ikke minst koste oss med det vi hadde med i sekken. 


Når det gjelder barna som skal bytte avdeling i august vil dere foreldre få beskjed om hvilken det blir etter påske. Vi starter opp med intern tilvenning nå i april. Der vi vil gå på besøk på ny avdeling, hvor vi i personalet vil følge dem. Vi setter av god tid til tilvenningen, slik at bytte i august skal oppleves som trygt for barna, der de har blitt godt kjent med sin nye avdeling. 


Viktige datoer:

Onsdag 19 april er det foreldremøte og generalforsamling kl.18. Påmelding henger i garderoben. 
Onsdag 26 april arrangerer SU byttedag, mer informasjon kommer. 
6,7 og 10 april er barnehagen stengt. 
Minner dere om å holde orden i hyllen og boksen med ekstratøy til barna. 

Laurits om jobber "på topp" i barnehagen, vil fremover jobbe fast på avdelingen om onsdagen. 


Da ser vi frem til en vårlig april,  kom til oss om det er noe dere lurer på.
Hilsen Victor, Grete, Anita, Benedicte, Laurits og Hanne.