fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra Målgården juni2023

image

Månedsbrev fra Målgården juni2023

  • 31-05-2023

Hei alle sammen! Mai måned er forbi, og sommermåneden juni står for tur. Det har vært en kjekk mai måned på Målgården. Første del av mai måneden gikk til forberedelser til 17.mai. Vi øvde på sanger, snakket om hvorfor og hvordan feirer vi denne dagen.
16. Mai traff vi barna fra Dronningåsen barnehage på fritidsgården og gikk i tog sammen. Dette år markerte vi 17. mai hos Dronningåsen barnehage. Det var masse kjekke aktiviteter for alle aldersgrupper. Vi spiste pølse og is. Barna fikk utdelt medaljer og storkoste seg. Dette var stas.
Barna er naturlig nok opptatt av at ting forandrer seg i naturen. Det er alltid spennende å finne insekter og småkryp og en løvetannblomst gir uendelig masse muligheter i lek. Vi er en barnegruppe som stortrives utendørs i barnehagen og på tur i skogen. 
I juni vil vi fortsette med eventyret om gutten som gikk en tur i skogen for å bli frisk. Vi vil videreutvikle barnas kunnskaper om trær, blomster, fugler, dyr og insekter som finnes i skogen. Med de yngste fortsetter vi å snakke om "Den lille larven som aldri mett", om sunn og usunn mat og hva som er bra for kroppen.
5. Juni skal vi ha sommerfest i barnehagen. Det blir også markering av den flotte ABC-gjengen vår. Etterpå blir det grillfest. Ta med grillmat, så griller vi og koser oss sammen. Det vi komme eget skriv om dette.
Våre ABC barna skal ha overnatting i barnehagen. Forventningene og spenningen er store, og det blir stor stas å overnatte i barnehagen. Nå er barnehagetiden snart er over for våre førskolebarn. Det har vært flotte år sammen med barna og dere foreldre. Dere er en fin gjeng som vi har blitt veldig glad i, og kommer til å savne. Lykke til på skolen og takk for fantastisk samarbeid med dere foreldre.
Vi har hatt besøk av barna fra 16. meteren som skal begynne hos oss i august og det har vært kjekt. Så i juni fortsetter de å besøke oss. Vi vil ha i juni tre besøksdager for de nye barna som skal starte på Målgården til høsten: 02.06; 06.06. og 09.06.
08. Juni skal vi ha sykkeldag på formiddagen, da kan barna ta med sykkel eller sparkesykkel, men dere må huske å ta med hjelm.
Også denne sommeren tar vi imot ungdommer fra "Ung i Jobb". Totalt 6 stykker som skal arbeide 4 timer til dagen i to uker hver. De skal være her fra uke 26 til uke 31.
Praktisk informasjon:
05.06-sommerfest for barn og foreldre i barnehagen. Mer info kommer.
08.06-sykkeldag. Husk hjelm.
14.06-sommertur til Soma gård. Mer info kommer.
15.06-overnatting i barnehage for ABC-barn. Mer info kommer.
Sommerbarnehagen starter i uke 26, og da går alle faste aktiviteter ut. I stedet skal vi ha ulike sommeraktiviteter til de ulike ukene. Fint om dere da kan ta med badetøy, håndkle og solkrem som kan bli liggende i barnehagen. Barna trenger ikke å ha med seg tursekk disse ukene. Hver uke henges det opp informasjon til de ulike ukene. Det vil være ulike tema i løpet av sommeren, der vi har opplegg tre dager i uken.
Her er oversikt over de ulike temaene i sommerbarnehagen:
Uke 26: sang og ringleker
Uke 27: idrett
Uke 28: sjørøver
Uke 29: natur og tur
Uke 30: forskeruke
Uke 31: vannlek
Det vil være personal fra Målgården gjennom hele sommeren.
Dette blir siste månedsbrev før sommeren. Vi vil takke alle sammen for samarbeidet i år. Vi ønsker ABC-barna lykke til på skolen.
Gom sommer alle sammen og sommerhilsen fra Ester, Dominika, Vigdis, Frida og Tatiana.