fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra Cornerflagget september 2023

image

Månedsbrev fra Cornerflagget september 2023

  • 01-09-2023

Hei alle sammen!
Da er vi godt i gang med nytt barnehageår. Det har vært kjekt å bli kjent med nye familier. De nye barna er Emil og Millie fra 16.m, Maren, Victor, Emilia, Noah og Livia. Barna begynner å bli trygge og kjente på avdelingen. I august har voksne og barn brukt tiden på å bli kjent med hverandre. De «gamle» barna har vært gode på å ta med de nye barna i lek. Det tar tid å bli kjent med hverandre og utvikle nye vennskap. Derfor skal vi også i september ha fokus på tilvenning og vennskap. Vi skal ha små lekegrupper, ha samling om vennskap og lese vennskapsbøker.
I tillegg skal vi starte på årets hovedtema som er eventyr.  «Rødhette og ulven» er månedens eventyr.
 
Her er en oversikt over uken i barnehagen og de ulike aktivitetene.
Mandag: Felles morgentrim kl. 08.45 på fellesrommet for hele barnehagen. Vi starter uken sammen med litt trim (dans, bevegelsessanger, yoga med mer.) Annenhver mandag er det avdelingsmøte kl. 09.30 - 10.30. Når vi har møte er det personal fra Målgården som passer barna våre.
Tirsdag: ABC- gjengen kl. 09.30 - 12.00. Fokus på sosial kompetanse og skoleforberedende aktiviteter.
2 – 4 år: Vi har lekegrupper der vi deler barnegruppen i mindre grupper, og etter alder. Dette for at barna skal få være i samspill med jevnaldrende barn og for å øke kvaliteten på leken.
Kokken lager suppe til lunsj.
Onsdag: Annenhver uke rullerer vi på kjøkkendag og fellesrommet og trimrommet. Barna er med å lage det vi skal spise til lunsj; rundstykker, pizza, grateng, fiskeretter, smoothie osv. Barna har alltid gode forslag til matretter. Når vi har fellesrommet og trimrommet legger vi til rette for ulike fysisk aktivitet.
Torsdag: Turdag; barna skal ha med sekk med niste og drikke. Vi ønsker at barna skal ha vanlig matpakke og vann som drikke. Vi drar på tur rundt i nærmiljøet. Fritidsgården, skogen og ulike lekeplasser.
Fredag: Felles morgentrim kl. 08.45 på fellesrommet for hele barnehagen. Kl. 09.30 er det fellessamling der hele barnehagen samles for å synge, høre fortellinger, skuespill, bursdagssamlinger med mer. Det rulleres fra uke til uke ut ifra hvilken avdeling som har ansvar for fellessamlingen.
Kokken lager varm mat til lunsj.

Viktige datoer:
Dugnad for Cornerflagget torsdag 7. september kl. 17 – 19.30.
10.sep. Bli kjent dag for familier på fritidsgården.
Onsdag 20. september er det fotografering i barnehagen.
Onsdag 26. september er det foreldremøte i barnehagen kl. 19 – 20.30. Foreldre som har barn i ABC – gjengen har eget møte når vi går avdelingsvis.
Uke 38 er nasjonal brannvernuke og vi får besøk av en liten Bjørnis bamse på avdelingen. Det blir to brannøvelser denne uken.
26.9  3 – 5 åringene skal på forestilling med Kloven Knut på Gauselbydelshus.
Fredag 28. 9 starter 4åringen på Steps dansestudio. Alle fireåringen i barnehagen tar bussen til Mariero. Det har dansepedagoger opplegg for barna. De skal gå 4 ganger på Steps.


Praktisk informasjon:
Aktiviteter starter opp kl.  09.30 og ønsker at barna skal være i barnehagen innen den tid. Dersom barnet er sykt, kommer senere eller skal ha fri så ring og informer oss.
Husk å merk klær og andre eiendeler med navn.
Bilder legges ut på infoskjermen i garderoben og på nettsiden hver fredag. Viktig info og månedsplan blir lagt ut på
infoskjermen. «dagen i dag» blir hengt i vinduet, litt info om dagen og hva vi har gjort.
Anbefaler dere og abonner på nettsiden for å få varsel på mail når det blir lagt ut nye nyheter/info på nettsiden.
Annenhver måned rullerer vi på hvem som har tidlig tidligvakt med Målgården (kl. 07.00) i september er det Målgården. Personal fra Cornerflagget kommer kl. 07.30.


Kristine fra ressursteamet startet hos oss 15.august, og Thea jobber noen dager hos oss.
Den faste grunnbemanningen er; Laurits, Inger Lise, Sheyda, Denait og Tone Merete.

Vi ser frem til en fin høst sammen med dere, ta kontakt dersom dere lurer på noe!