fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev september

image

Månedsbrev september

  • 02-09-2023

Hei og velkommen til et nytt barnehageår på Målgården!
Vi er kommet godt i gang med tilvenningen på avdelingen og det er alltid kjekt å få treffe igjen alle barna etter sommerferien.
De nye barna er Ask, Magnus og Per fra 16.Meteren og Oline, Atlas og Emma. Vi ser at barna har begynt å bli trygge på voksne og barn på avdelingen, og blir mer kjent for hver dag som går. Nå skal vi snart starte opp med de faste aktivitetene og da vil de få oppleve ulike aktiviteter sammen med resten av barnehagen og i mindre grupper på avdelingen.
Vi ser at flere av de "gamle" barna finner hverandre igjen etter ferien, og gjensynsgleden var stor når de fikk møtes igjen for lek i barnehagen. Men vi ser også at det er noen som trenger litt mer tid for å venne seg til den nye barn og utvikle nye vennskap.
Vi vet av erfaring at det er viktig å bruke god tid på tilvenningsperioden. Vi skal nå i september ha fokus på vennskap der vi kommer til å lese ulike bøker om vennskap, ulike sanger og dele barna inn i mindre lekegrupper. 
Her kommer en oversikt over de ulike aktivitetene som vi har i barnehagen:
Mandag: Da starter vi med morgentrim kl.08.45 på fellesrommet sammen med hele barnehagen. Der vil vi ha ulike aktiviteter som dans, yoga og bevegelsesleker. Avdelingene har også møter annenhver mandag, og når det er Målgården som har møte er det Cornerflagget som passer på våre barn. Kl.09.30-10.30.
Tirsdag: ABC-gjengen møtes fra kl.09.30-12.00 der vi vil ha fokus på sosial kompetanse og skoleforberedende aktiviteter.
Resten av barna vil vi dele inn i mindre grupper og har fokus på fysisk aktivitet. Det vi bli servert suppe til lunsj hver tirsdag.
Onsdag: Da har vi turdag med hele avdelingen. Vi går på turer til ulike plasser i nærmiljøet som f.eks skogen, fritidsgården og diverse lekeplasser. Barna tar med seg niste i egen sekk. Vi ønsker at barna skal ha vanlig matpakke med litt grønnsaker/frukt i tillegg og vann som drikke + et sitteunderlag. 
Torsdag: Da har vi annenhver torsdag bakedag, da kan vi lage ulike retter som f.eks rundstykker, pizza, ostehorn, lapskaus o.l. Barna skal her få være med å bidra med ønsker til hva de vil lage. Annenhver torsdag har vi også fellesrommet på ettermiddagen der vi kan ha ulike fysiske aktiviteter som innebandy, hinderløype eller fallskjermen.
Fredag: Morgentrim fra kl.08.45 deretter har vi fellessamling med hele barnehagen fra kl.09.30. Der vil det være ulike opplegg som sangsamling, forestilling av et eventyr/fortelling og bursdagssamlinger blant annet. Kokken Tamara lager varm lunsj til oss hver fredag.


Viktige datoer:
Onsdag 6.september reiser ABC en tur til Sandnes Brannstasjon. Se lapp på tavlen i garderoben for mer informasjon.
10.september vil SU arrangere bli kjent treff oppe på fritidsgården for alle familier. Se mer informasjon om dette på nettsiden.
Tirsdag 19.september er det fotografering i barnehagen for Målgården og 16Meteren, og søskenfotografering for de som har søsken på tvers.
Onsdag 26.september skal flere av barna på forestilling med Klovnen Knut på Gausel bydelshus. 3-4 åringene skal først kl.10.00 deretter skal ABC-gjengen kl.11.30.
Onsdag 26.september er det foreldremøte i barnehagen kl.19-20.30. Foreldre som har barn i ABC skal ha eget møte etter felles.
Uke 38 har vi om brannvern og vi vil gjennomføre 2 brannøvelser denne uken. 
Fredag 28.september starter 4 åringene på Steps dansestudio. alle 4-åringene i barnehagen tar bussen til Mariero. Der vil dansepedagoger ha opplegg for barna 4 fredager.


Praktisk informasjon:
Vi starter opp aktiviteter kl.09.30 og ønsker derfor at alle barna skal være i barnehagen inne den tid. Dersom det er noe som forhindrer dere fra å levere innen den tid kan dere ringe oss og gi beskjed. 
Viktig å merke klær, sko og andre eiendeler så slipper dere å miste noe i barnehagen.
Vi legger ut bilder på skjermen og på nettsiden hver uke. Dere skal alle ha fått deres egen kode/passord for å komme inn på nettsiden og åpne bilder. På nettsiden vil vi også legge ut månedsplan, brev og annen viktig informasjon. Anbefaler dere derfor å abonnere på nettsiden for å få varsel på mail når det blir lagt ut nye nyheter/info. Den daglige "dagen i dag" vil vi fortsette å henge i vinduet som dere kan lese før dere henter barna.
Annenhver måned rullerer vi (Målgården og Cornerflagget) på hvem som har tidlig vakt og åpner opp kl.07.00, neste tidligvakt på den andre avdelingen vil komme kl.07.30.
I garderoben har henger vi også opp hvem av personalet som er på jobb den enkelte dag. Personalet som jobber fast på Målgården er Vigdis. Tatiana, Ester, Dominika, Frida og Brankica. 
Er det noe dere lurer på er det bare å ta kontakt med oss :)