fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev cornerflagget oktober 2023

image

Månedsbrev cornerflagget oktober 2023

  • 01-10-2023

Hei alle sammen!

Tilvenningsperioden har gått veldig fint. De nye barna har funnet sin plass i barnegruppen og har blitt trygge i sin nye hverdag; personal, barnegruppen og rutiner. Vi har hatt fokus på tilvenning og vennskap i september. Hatt samlingsstunder, lest vennskapsbøker, sunget vennskapssanger, samtalt om temaet og laget et flott vennskapstre med plass til alle sine hender. Vi ser hele tiden på viktigheten av at alle barna skal ha en god venn å leke med på avdelingen og at ingen skal føle seg alene. Hver tirsdag har vi startet opp med lekegrupper der barna skal få leke med jevnaldrende barn; dette for at de skal bli godt kjent med hverandre/oppleve tilhørighet, øke kvaliteten på leken, samt få tettere voksenkontakt.


I uke 37 startet vi opp med faste aktiviteter; lekegrupper, matlaging, Abc-gjengen, tur, morgentrim, fellessamling og barna synes det er veldig stas. Vi har en veldig turglad gjeng som trives godt ute på tur i nærområdet. Uke 38 markerte vi den internasjonale brannvernuken. Brannbamsen Bjørnis kom en tur innom avdelingen og vi danset brannbamsedansen. Vi hadde to brannøvelser som gikk veldig bra. Alle var super flinke, bevarte roen og gikk rett til sandkassen som er møtepunktet til Cornerflagget. 3 - 5 åringene var på forestilling i Gauselbydelshus med klovnen Knut og det var veldig stas for store og små. Barna fikk full latterkrampe og storkoste seg på forestillingen.

5 - åringene har startet opp med Abc-gjengen, superstolt gjeng som nå er eldst i barnehagen. Allerede blitt bedre kjent på tvers av avdelingene, vært på turer og hatt ulike skoleforberedende aktiviteter. 

4 åringene (2019 kullet) i barnehagen skal på dansekurs på Steps Dansestudio uke 40, 42, 43, det blir ikke dans i høstferieuken.

Gjennomgående tema for dette barnehageåret er eventyr: tema for oktober og november er eventyrene «Rødhette og Ulven» og «Gullhår og de tre bjørnene». Vi skal lese eventyrene, dramatisere, ha sporløyper og ulike formingsaktiviteter knyttet til dette. Nå som høsten er godt i gang skal vi også mye ut på tur å undre oss over alle endringene som forekommer i naturen rundt denne årstiden.

Praktisk informasjon
Husk å skrive dere opp på høstferielappen som henger i garderoben dersom dere skal ha ferie denne uken.


Uke 44 - 48 kommer det elever fra Jåttå videregående skole som skal være i praksis hos oss.

Foreldresamtaler i uke 45, det blir hengt opp påmeldingslapp i garderoben med tidspunkter.

I begynnelsen av november skal vi ha Lanternefest i barnehagen og skal i den forbindelse lage lykter. Vi ønsker derfor at barna tar med seg et tomt syltetøyglass som vi skal lage lykter av.

Veldig kjekt at så mange hadde anledning til å komme på foreldremøtet. Ta kontakt hvis dere lurer på noe!  

Hilsen Laurits, Inger Lise, Sheyda, Thea, Kristine, Tone Merete og Denait