fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev cornerflagget november 2023

image

Månedsbrev cornerflagget november 2023

  • 31-10-2023

Hei alle sammen!
Vi har hatt en fin måned på Cornerflagget. Vi har en barnegruppe som trives godt ute i barnehagen og på tur i nærmiljøet - så vi har tilbrakt mye tid ute denne måneden. Barna synes høsten og alle endringene som skjer i naturen er veldig spennende, vi har undret oss mye over dette sammen med barna. De flotte fargerike høstbladene har vi brukt mye ute i leken og til formingsaktiviteter.

I september og oktober har vi hatt fokus på eventyret «Rødhette og Ulven». Hele barnegruppen har engasjert seg veldig i eventyret. Vi har hatt sporløype, dramatisert, lest boken og hatt forming knyttet til tema – de voksne dramatiserte eventyret i skogen, det syntes barna var veldig kjekt. Når vi har vært på turer i skogen har barna sett etter ulven og bygget hus til den, dette har vært et felles prosjekt som nesten hele barnegruppen har vært med på. I november skal vi bli kjent med eventyret «Gullhår og de tre bjørnene».

Lekegrupper på tirsdager er stas; kullene på avdelingen har blitt veldig sammensveiset og alle føler en tilhørighet/har fått fellesskapsfølelse til jevnaldrende barn i barnegruppen, men leker også godt sammen på tvers av alder. Abc – gjengen synes det er veldig stas med abc-dagene. De har vært innom ulike temaer som; former, måling, kroppen og vært på flere fine turer sammen.

4 - åringene (2019 kullet) har hatt det veldig kjekt på Steps dansekurs sammen med pedagogen Aurora. Hun har tatt barna med på en unik opplevelse gjennom dansen og gitt dem en stor danseglede.

Stefan som går barne-og ungdomsarbeider på Jåttå videregående skole skal være i praksis hos oss 3 dager i uken fra uke 44 - 48. Vi gleder oss til å bli kjent med han.

Praktisk informasjon
Torsdag 2. november er det Lanternefest i barnehagen. Oppmøte på fritidsgården kl. 17.30 så går vi i lys-tog ned til barnehagen. I barnehagen blir det salg av mat, drikke og flotte kunstverk som barna har laget. Husk å ta med lyktene som barna har laget med led-lys/lyslenke i.

I uke 45 er det foreldresamtaler, det henger påmeldingslapp med tidspunkter i garderoben.

Fredag 17. november er det planleggingsdag og barnehagen er stengt.

Fredag 24. november skal vi ha «ta med leke dag» på avdelingen. Barna kan ta med favorittleken sin i barnehagen denne dagen.

I uke 48 går vi ut av faste aktiviteter og begynner å forberede oss til jul. Det blir fortsatt morgentrim og fellessamlinger (avdeventsamling), men ikke turdager. Så dere trenger ikke å ta med tursekk før i januar igjen.

 Vi ser frem til en ny høstmåned sammen med dere, ta kontakt hvis dere lurer på noe!

 Hilsen Laurits, Sheyda, Inger Lise, Kristine, Tone Merete og Denait.