fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, desember-23

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, desember-23

  • 30-11-2023

Hei, hei alle sammen.
Vi har hatt en fin måned på 16-Meteren med kjekk lek og aktiviteter. Vi avslutter nå tema om Bukkene Bruse. Dette eventyret har fenget barna veldig, og vi kjenner igjen tema i leken til barna. Vi har dramatisert eventyret flere ganger i samlingsstund der barna har trampet med skrekkblandet fryd over broen der en voksen har vært trollet. Andre avdelinger har og hatt dette eventyret som tema, så vi har og fått sett det på fellessamling. Vi har laget bukkene i formingsaktivitet, fargelagt og hilst på bukkene oppe på Fritidsgården. Barna liker seg godt på tur, og nå går de alle fleste litt selv. De har nå fått erfaringen med å gå på tur sammen som en gruppe, og gå felles samme vei. 2 åringen har gått noen ekstra turer om tirsdager, der de har fått boltret seg fritt i skogen. 
Så kjekt at så mange var med på lantenefesten i starten på måneden. Av salg av lapskaus og kunsten til barna samlet vi inn 10 000kr! Pengene går til fadderbarnet vårt Shaheen og leker til Stavanger legevakt. 


Nå er det straks desember, en koselig måned i barnehagen. Vi vil har fokus på å skape en koselig førjulstid med masse kos og lek. Vi skal bake og ikke minst smake på julekaker. I samlingsstund vil vi synge julesanger og gå rundt juletre. Vi trekker kalender hver dag, hvor barna får henge opp hver sin pepperkake (i papp) på vinduet, med bilde av seg selv. De vil og trekke en oppgave som hele gruppen er med å gjøre; synge en sang, hoppe, yogastilling osv. Vi skal lage julegaver og julepynt. Vi skal feire Lucia, og ha nissesfest. Satser på at selveste nissen kommer innom. Jul og juletradisjoner er nytt for de fleste barna på avdelingen. Vi går vekk fra de faste aktivitetene, samtidig som vi ønsker å skape forutsigbarhet i hverdagen med faste rutiner. Viktige datoer:
5 og 7 desember er det langåpen dag for påmeldte barn til kl.19.
13 desember inviterer vi til Lucia frokost (mer info kommer)
19 desember skal vi ha nissefest for barn og personal. Barna må gjerne ha nisseluer merket med navn, røde klær. 
25 og 26 desember, og 1 og 2 januar er barnehagen stengt. 2 januar er det planleggingsdag. 
I romjulen er det innskrenket åpningstid kl.07.30-16.30. 


Minner alle på å merke klær og andre eiendeler med navn. 
1 desember sendes brukerundersøkelsen ut. Håper dere alle tar dere til til å svare på denne. Da vil vi takke for samarbeidet i året som har gått, og ønske dere alle en riktig god jul.
Hilsen Victor, Benedicte, Mats, Grete, Anita, Marlene og Hanne.