fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, februar-24

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, februar-24

  • 31-01-2024

Hei, hei alle sammen!
Vi er straks klare for februar, så her kommer en liten oppsummering av januar. Vi fikk oppleve mye snø! Vi fikk testet ut akebrett i barnehagen, og i akebakken oppe med Fritidsgården. 2-3 åringene knekte virkelig koden med aking, og det gikk fort nedover bakkene. De yngste synes nok ikke det var like stas, vanskelig å bevege seg i. Men fikk prøve å ake litt og ikke minst smakt på dette hvite og kalde. 
Vi har startet opp med nytt eventyr; Gullhår og de tre bjørnene. Vi ser at barna har blitt godt kjent med eventyret, og at det nå bare blir kjekkere og kjekkere. Alle barna liker samlingsstund,  de sitter forventningsfullt og følger med, og er aktive. Vi har laget bjørnene som henger inne på veggen på avdelingen, disse er det mye prat om i måltider. Noen av barna var med å dramatisere eventyret på fellesssamling foran hele barnehagen, de var kjempe flinke.  Vi fortsetter med dette eventyret i februar. 


Vi jobber aktivt med selvstendighet i ulike hverdagssituasjoner, ut ifra alder og modenhet. Barn liker å få bidra, og vi ser de lyser opp når de mestrer nye ting. Det kan være av og påkledning, smøre egen mat, rydde etter lek, måltid og i garderobe og selvstendighet i lek. Vi setter ord på gode samspill, og kjekk lek. Det er vanskelig å vente på tur, men vi øver i alle situasjoner. Det kan være å høre når andre prater, ikke ha/få fult fokus hele tiden. Vi sier "nå snakker jeg med Kari, så nå må du vente til hun er ferdig, så skal du få fortelle". 


6 februar skal vi feire samenes nasjonaldag. Da lager vi til ulike aktiviteter ute, som fisking, lassokasting, joik i lavo. Vi har samling hvor vi ser på bilder, og hører på samisk musikk. Vi skal fargelegge det samiske flagget. 
9 februar feirer i fastelavn med boller. 
23 februar har vi fargefest. Her tar vi på oss det vi har, og hele barnehagen samles til en fargerik fest på Stadion.  Vi pynter avdelingen i flotte farger. 
Uke 9 er skolens vinterferie. Det henges opp lapp på avdelingen, som dere kan skrive dere på om barnet skal ha noe fri denne uken. 


Nå om vinteren ser vi at det blir en del klesskift. Fint om dere kan ta med ekstratøy, når barnet trenger det. Og holde orden i hyllen, og boksen. 
Som dere har sett holder vi på å oppgradere uteområdet. Veldig spennende med gravemaskinen som jobber i barnehagen. Vi skal bytte ut begge rutsjebanene, vi gleder oss til å prøve de nye. 


Da ser vi frem til ny måned, kom til oss om det er noe dere lurer på.
Hilsen Victor, Grete, Benedicte, Anita, Mats, Brankica, Marlene og Hanne.