fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev cornerflagget februar 2024

image

Månedsbrev cornerflagget februar 2024

  • 31-01-2024

Hei alle sammen!
Vi har hatt en fin start på året på avdelingen og det er godt å komme i gang igjen med faste aktiviteter. Det var veldig stas å få noen dager med mye snø. Store deler av disse dagene ble tilbrakt ute; vi akte mye i akebakken i barnehagen, lagte snømann, lagte snølykt og høydepunktet var å dra på tur til akebakken.I januar har vi hatt eventyret «De tre bukkene bruse» som tema. Eventyret har fenget barna, vi har lest boken, dramatisert eventyret og hatt formingsaktiviteter knyttet til tema. Vi ser at eventyret gjenspeiler seg i leken hos barna, både i barnehagen og ute på tur.


Sammen med de eldste barna (4-6 åringene) har vi lest en del de «Ti små vennebøker» hvor vi møter Kanin og Pinnsvin, og følger dem i deres hverdag som tar for seg gjenkjennelige temaer som; å samarbeide, å dele, å snakke om det, å vente på tur, å vise følelser, å spre glede, å lytte og bli enige, å si stopp, å si unnskyld og å roe seg ned. Barna kjenner seg igjen i bøkene og reflekterer mye over egen praksis og opplevelser som de gjenkjenner fra hverdagen. Dette har skapt flere gode refleksjoner sammen med barna.


Abc-gjengen trives på abc dagene. De har vært på fine turer sammen, forestilling i Gausel bydelshus og hatt om stavelser. Abc fortsetter med svømming og siste dagen med svømming er fredag 16. februar.


I februar starter vi med eventyret «Skinnvotten» som tema. Eventyret handler om en mann som går tur i skogen en vinterdag og mister votten sin på veien. Flere dyr flytter inn i votten «Pilemus Silkehår, Friskefrosk Langelår, Haremann Hoppsadans, Revemor Silkesvans, Ulven aldri Mett, Villsvinet Trynebrett og Bamsefar Labbdiger» for å søke ly i votten.
 


Praktisk informasjon:
6. februar markerer vi samefolketsdag. Vi skal fange reinsdyr, fiske etter fisk, slå opp lavvo og høre på joik.
9. februar feirer vi fastelaven med boller. 
21. februar skal vi ha «ta med leke-dag» på avdelingen, barnet kan ta med favorittleken sin i barnehagen denne dagen.
23. februar har vi fargefest, barna kan kle seg ut i alle slags farger. Det blir feiring på stadion med hele barnehagen.
Uke 9 er skolens vinterferie. Vi henger opp lapp i garderoben som dere kan skrive dere på dersom barnet skal ha noe fri denne uken.
Vil minne dere på å følge med på hva barnet trenger av skift, og at det er nok klær etter vær. Votter, fleece/varm genser, lue trenger barna nå på vinteren.


Vi ser frem til en ny måned sammen med dere. Ta kontakt hvis det er noe dere lurer på!

Hilsen Marlene, Kristine, Laurits, Sheyda, Inger Lise, Tone Merete og Denait