fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev april 2024

image

Månedsbrev april 2024

  • 01-04-2024

Hei alle sammen!
Det var en fin mars måned på Målgården! Våren er kommet og det nyter vi. Vi har vært mye ute og hadde mange flotte turer til skogen og Fritidsgården.
Påsken er vel overstått. Takk for en koselig påskefrokost sammen med dere. Vi har hatt mange kjekke dager med forberedelser til påske og deilig påskekos. Barna har laget påskepynt og søte påskekyllinger. Vi har sådd karse og sunget påskesanger. Hele barnehagen hadde påsketur til Fritidsgården. Der hadde vi musikk, dans og ulike kjekke aktiviteter. Ekstra stas var med alt det gode som var med  i sekken. En fantastisk dag for små og store!!
Vi har hatt bok "Stor kylling" og påske som tema. Det er en bok med mye humor og handler om en kylling som er annerledes enn de andre som bor i hønsegården. Barna har blitt godt kjent med innholdet og de synes den er like morsom hver gang vi leser den.
I april vil vi fortsette med historien "Gutten som hadde vondt". Det blir helt naturlig å trekke inn begreper om kroppen og våre følelser. Barna har fått allerede noen kunnskaper om  kroppen. I april vil vi sette fokus på følelser. Å kunne beskrive egne og andre følelser kan hjelpe barnet til å forstå bedre seg selv og bli empatisk overfor andre.
Vi skal snakke med barna om endringer som skjer i naturen om våren på turer og i hverdager. I april er det to land som har nasjonaldag og det er England som har 23. April og Nederland som har 27. April, dette vil vi markere med å ha samlinger om de to landene på deres dager.
 Vi starter opp med intern tilvenning nå i april. Vi går to ganger på tur sammen med 16-meteren, slik at barna blir bedre kjent med hverandre og personalet. 
ABC-gjengen skal ha foreldresamtaler i april, dere vil få mer informasjon om dette.
Viktige datoer:
Mandag 1. April: 2. påskedag. Bhg stengt.
Tirsdag 16. April: "Rytmiske småfolk" kommer og skal ha forestilling for 1-2 åringene.
Onsdag 17. April: Generalforsamling for foreldre. Mer info kommer.
Torsdag 25. April: Dugnad i barnehagen for Målgården og Tverliggeren -  mer info kommer.
Fredag 26. April: "Gjenbruks butikk" - Byttedag av klær, utstyr, leker. Foreldre kan levere inn klær mandag t.o.m. torsdag i uke 17. Fredag 26 april kan alle foreldre komme og ta en titt og se om det er noe de trenger.
Onsdag 1. Mai: Arbeidernes dag. Bhg. stengt
Vi håper at det blir mye fint vær fremover og det er fint om dere bytter vinterklærne med lettere dresser, lyer og sko.
Er det noe dere lurer på, ta kontakt.
Hilsen Vigdis, Ester, Frida, Tatiana, Dominika og Brankica.