fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev cornerflagget september 2024

image

Månedsbrev cornerflagget september 2024

  • 31-08-2024

Hei alle sammen!


Da er vi godt i gang med nytt barnehageår.  I august har vi hatt fokus på «tilvenning og vennskap». Vi har hatt noen rolige uker med mye rom for å bli godt kjent med de nye barna på avdelingen og deres familier. Det har startet syv nye barn; Matheo og Ulrik fra 16 – meteren, Henry, Oscar, Rikke, Sander og Aurora. Vi ønsker alle velkommen til Cornerflagget.


Tilvenningsperioden har gått fint. Det blir en del gråt, noe er en helt naturlig del av tilvenningsprosessen frem til de vender seg til den nye hverdagen i barnehagen. Barna trenger tid til å erfare det at når foreldrene deres dra, så vil de også komme tilbake igjen. Vi tar flittig i bruk gjenstander hjemmefra som oppleves som trygt i barnehagen – tutt, kos, bamse og huset med bilder av familien. Vi ser at de nye barna begynner å bli litt bedre kjent med sin nye hverdag; personal, barnegruppen og rutiner. Det er også en tilvenningsprosess for de «gamle» barna med endring i barnegruppen og nye barn på avdelingen. Barna har vært veldig tilpasningsdyktige og har tatt godt imot de nye barna. De viser mye omsorg overfor dem, gode til å dele og inkludere dem inn i lek.

I september skal vi fortsette med «tilvenning og vennskap» som tema. Vi ser hele tiden på viktigheten av at det skal være gode relasjoner i barnegruppen og alle skal ha noen å leke med. Vi skal ha samling, lese bøker, synge sanger, dele oss inn i mindre lekegrupper og ha andre aktiviteter knyttet til vennskap.

Alle 4 åringene (2020 – kullet) er meldt på kurs på STEPS Dansestudio. Det starter 4. oktober og vil gå over 4 uker.

Grunnbemanningen på avdelingen: Laurits, Sheyda, Inger Lise, Denait og Tone Merete. Utførere: Kristine, Marta, Hawa.

Faste aktiviteter i uken:
(Vi starter opp med faste aktiviteter i uke 37)

Mandag: felles morgentrim kl. 08.45 på stadion for hele barnehagen. Vi starter uken med litt trim (dans, bevegelsessanger, yoga med mer.) Annenhver mandag er det avdelingsmøte kl. 09.30 – 10. 30. Når Cornerflagget har møte er det personal fra Målgården som passer på barna våre.

Tirsdag: ABC-gjengen kl. 09.30 – 11.00 med fokus på sosial kompetanse og skoleforberedende aktiviteter. Vi har lekegrupper der vi deler barnegruppen i mindre grupper. Dette er for at barna skal få være i samspill med jevnaldrende barn og for å øke kvaliteten på leken; alt fra formingsaktiviteter, fysisk aktiviteter (hinderløype, sporløype, dans, bevegelsesleker), turer, frilek, voksenstyrtlek med mer. Suppe til lunsj.

Onsdag: Annenhver uke rullerer vi på kjøkkendag og fellesrommene stadion/trimrommet. Barna er med å lage det vi spiser til lunsj: rundstykker, grateng, pizza, fiskeretter, smoothie med mer. Barna har alltid gode forslag til matretter. Når vi har fellesrommene legger vi til rette for ulike fysiske aktiviteter.

Torsdag: Turdag – barna skal ha med sekk med niste og drikke. Vi drar på tur rundt i nærmiljøet; fritidsgården, skoger, og ulike lekeplasser.

Fredag: Felles morgentrim kl. 08.45 på stadion for hele barnehagen. Deretter er det fellessamling der hele barnehagen samles for å synge, høre eventyr, dramatisering, bursdagssamlinger med mer. Det rulleres fra uke til uke ut ifra hvilken avdeling som har ansvar for fellessamlingen. Varmmat til lunsj.
Praktisk informasjon:
 
·      Tirsdag 3. september og torsdag 19. september dugnad for Cornerflagget og 16 - meteren kl. 17.00 - 19.30
 
·      Torsdag 12. september skal vi på høsttur til fritidsgården for å være med på å høste inn grønnsaker.
 
·      Uke 38 er det nasjonal brannvernuke og vi får besøk av Bjørnis på avdelingen. Det blir to brannøvelser denne uken.
 
·      Søndag 15. september: SU arrangerer bli kjent dag på fritidsgården kl. 13.00 – 15.00
 
·      Onsdag 25. september er det fotografering i barnehagen.
 
·      Torsdag 26. september er det foreldremøte i barnehagen kl. 18-19.30
 
Vi ser frem til en fin høst sammen med dere, ta kontakt dersom dere lurer på noe!

Hilsen Marta, Kristine, Laurits, Inger Lise, Sheyda, Tone Merete og Denait.