fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev for 16 meteren oktober 2024

image

Månedsbrev for 16 meteren oktober 2024

  • 30-09-2024

 Hei, alle sammen. Tilvenningsperioden har gått strålende. Vi ser at de nye barna som har begynt på avdelingen trives godt og er blitt vant til barnehagehverdagens rutiner og innhold. De nye barna og de som har gått på avdelingen ett år allerede har nå blitt en gruppe. Vi ser mye kjekk både inne og ute.


Vi startet opp igjen med faste aktiviteter i september. Barna har vært på morgentrim mandager og fredager, der vi har hatt yoga, danset og hatt bevegelsessanger. Vi har vært på fellessamlinger sammen med hele barnehagen på fredager, der vi har hatt alt fra bursdagssamling til fortellinger. Barna har blitt kjent med boken "den lille musen som ville finne seg en venn" gjennom samlinger der vi har lest boken og gjenfortalt med konkreter (figurer). De har også lært seg de nye sangene, og vi ser at alle barna viser stor glede når vi synger. Vi har også hatt sang- og ringleker, bakt rundtstykker og malt brannbiler.


På onsdager har vi gått tur til ulike steder i nærområdet. Dette har vært veldig kjekt! Vi har vært på Fritidsgården og den blå lekeplassen like ved Fritidsgården. Barna har blitt kjempeflinke på tur. Alle 2-åringene går både fram og tilbake. De minste sitter i vogn. Noen av ett-åringene går på tur én vei, og sitter i vogn på vei tilbake.


Gjennom dette barnehageåret skal vi ha "nyere barnelitteratur" som tema der vi hver tomåneders-periode velger en bok å jobbe med som ungene skal bli godt kjent med gjennom de ulike hverdagsaktivitetene vi har i barnehagen. Vi skal i oktober og november jobbe med boken "banke på" som tema. En bok der vi banker på ulike dører, og ser hva som befinner seg bak. Vi har også valgt ut et par bøker vi skal bruke i lesestunder med 2-åringene.




Nå i oktober skal Hannah Cecilie begynne å jobbe på 16. meteren fast hver onsdag framover. Hun har jobbet i Gauselbakken barnehage før, og etter å ha jobbet et annet sted en periode, er hun tilbake igjen. Det ser vi fram til!

Husk å merke barnas klær, kle dem etter været, og gå gjerne gjennom skaper og bokser for å se hva de trenger og ikke trenger.


Hvis det er noe dere lurer på er det bare å ta kontakt med oss i personalet.

Hilsen Hanne, Anita, Benedicte, Grete, Awa, Hannah Cecilie og Victor