fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev Målgården, oktober

image

Månedsbrev Målgården, oktober

  • 30-09-2024

Hei alle sammen!
Da er vi kommet godt inn i det nye barnehageåret og tilvenningen har gått fint. De nye barna på målgården har funnet sin plass og kommet godt inn i gruppen. I september har vi hatt fokus på vennskap og tilvenning der vi har sunget forskjellige sanger om vennskap, lest vennebøker, laget vennskapsbilde og snakket om hvordan vi er gode venner. Vi startet med faste rutiner i september og det merkes på barna at det er godt å komme inn i hverdagsrutinene igjen. Vi har hatt brannvernuke, der vi snakket med barna hva man gjør dersom det brenner både i barnehagen og hjemme. Denne uken utførte vi 2 brannøvelser, barna visste godt hvor de skulle gå og hva de måtte gjøre. ABC-gjengen syns det var veldig stas å starte opp, og det blir mange kjekke dager for dem fremover.
I år er hovedtemaet vårt barnelitteratur, vi skal velge ut en bok vi skal ha fokus på hver andre måned. For oktober og november har vi valgt ut «hvor er tassen» til de yngste(1-2åringene) og «Fredrik» til de eldste(3-6år). Boka for de eldste handler om en mus og vennene hans som forbereder seg til vinteren ved å samle på mat. Da vinteren kommer har ikke Fredrik samlet på mat, men på gode minner, solstråler, opplevelser, farger og gode ord. Vi bruker boka sammen med konkreter i samling, og skal ha forming, aktiviteter og sporløyper knyttet til tema. 
Vil minne om å sjekke barnas tøy, det begynner å bli kaldere ute så viktig med tjukk genser og lue, samt skift til våte dager. Følg opp og kikk i boksen at det er nok tøy. En liten huskeliste på hva som bør ligge i boksen med skift: 2 bukser, 2 gensere, 2 par sokker, 2 underbukser, ekstra fleece eller tjukk genser.
Ser frem til en fin høst sammen med barna deres, 
Hilsen Ester, Tatiana, Siri, Vigdis, Frida, Awa og Kristine