fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev cornerflagget oktober 2024

image

Månedsbrev cornerflagget oktober 2024

  • 30-09-2024

Hei alle sammen!


Tilvenningsperioden har gått veldig bra og de nye barna har funnet sin plass i barnegruppen, samt vendt seg til den nye hverdagen i barnehagen. I september har vi hatt tilvenning og vennskap som tema; Vi har lært om superkraften Gledning som er en superkraft som alle har og kan ta bruk av. Vi har sunget sanger, hatt samlinger, lest bøker og samtalt om hvordan vi kan være en god venn/gode med hverandre.

 
Vi har startet opp med faste aktiviteter igjen: morgentrim, fellessamlinger, matlaging, lekegrupper og tur. Det syntes barna var skikkelig stas. Brannbamsen Bjørnis var på besøk når vi markerte den nasjonale brannvernuken og vi danset brannbamsedansen. Vi hadde to brannøvelser som gikk veldig bra. Barna var flinke, bevarte roen og gikk rett til sandkassen som er møtepunktet til Cornerflagget når brannalarmen går.
 
De eldste har startet opp med Abc-gjengen, en superstolt gjeng som nå er eldst i barnehagen. De var så heldige og fikk delta på det nye prosjektet Boklek i Rogaland. De tok bussen inn til bibloteket i Stavanger sentrum og fikk møte forfatter Camilla Kuhn som hadde høytlesning av boken sin «Samira og skjelettene».
 
4 åringene (2020-kullet) starter opp med dansekurs på STEPS dansestudio uke 40, 42, 43 og 44, det blir ikke dans i høstferieuken.
 
Gjennomgående tema for dette barnehageåret er barnelitteratur: tema for oktober og november boken «Banke på» for 1-2 åringene. Vi banker på dør etter dør for å se hva som gjemmer seg bak alle dørene.
 
3-5 åringene skal bli kjent med bøkene «Samira og skjelettene» og «Odd er et egg». Samira og skjelettene handler om Samira som protesterer vilt, den dagen frøken forteller at alle har et skjelett på innsiden av kroppen. Samira har ikke et skjelett og heller ikke bestevenninna Frida. Odd er et egg handler om Odd som er sårbar og kan knuse - ikke bare for at han føler seg annerledes, men for at hodet hans faktisk er et egg. Dette medfører at han må ta særlige hensyn i dagliglivet, men en dag møter han Gunn som nesten ikke redd for noe.
 
Praktisk informasjon
Husk å skrive dere opp på høstferielappen som henger i garderoben dersom dere skal ha ferie denne uken.
Foreldresamtaler uke 43, det blir hengt opp påmeldingslapp i garderoben med tidspunkter som dere kan skriver dere på.
 I begynnelsen av november skal vi ha Lanternefest i barnehagen og skal i den forbindelse lage lykter. Fint om barna kan ta med seg et tomt syltetøyglass som kan brukes til laging av lykter.

 
Veldig kjekt at så mange hadde anledning til å komme på foreldremøtet. Ta kontakt hvis dere lurer på noe!
 
Hilsen Kristine, Marta, Hawa, Sheyda, Inger Lise, Laurits, Tone Merete og Denait