fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, oktober-19

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, oktober-19

  • 30-09-2019

Hei, hei alle sammen!

Her kommer litt informasjon fra måneden som har gått, og oktober som står for tur. Det har vært en fin september på 16-Meteren. Vi ser nå at alle barna trives og viser trygghet i hverdagen. Det er en fin gjeng som er opptatt av og viser  omsorg for hverandre. Det er stor gjensynsglede hver dag!  Vi ser fin lek inne og ute. Vi har kjøpt inn en stor madrass/sofa som vi bruker til å våkne på etter hvil, har lesestund eller de yngste klatrer på. Denne har vært populær.  

I uke 38 startet vi opp med faste aktiviteter. Den første turen vår gikk til Fritidsgården. Det var en stolt gjeng som troppet opp med egen sekk. Vi er heldig som har Fritidsgården så nærme, og bruker denne mye gjennom hele året. Her er det og mulighet for å spise inne i speiderhuset eller hytta nå som høsten kommer med alt av vær den har å tilby. Vi har bakt rundstykker, der barna er med å lage deig, og selvfølgelig smake på ingrediensene. Barna har likt seg på morgentrim og fellessamling. De sitter spent og følger med på hva som skjer der fremme.

Vi har hatt brannvernuke, der brannalarmen gikk to ganger. Vi forberedte barna på at det ville komme en høy lyd, dette gikk veldig fint, og det var ingen som ble redde. Brannbamsen Bjørnis var på besøk i samlingsstund.

Nå i oktober starter vi opp med nytt tema. Fellestema for barnehagen er barnelitteratur, og vi på 16-Meteren skal ha "Ludde får besøk". Boka handler om Ludde som får besøk av all salgs dyr, de banker på døra. Vi henger historien opp på veggen, vi bruker konkreter og sangkort i samling. Vi vi leke banke på døra lek og knytte historien inn i lek ute og inne. Vi vil og ha formingsaktiviteter knyttet til dette tema. 

7 november skal vi ha lanternefest i barnehagen. Da møtes vi på Fritidsgården, og går sammen i lystog ned til barnehagen. Der det blir salg av lapskaus, og ting som barna har laget. I den forbindelse ønsker vi at dere foreldre tar med et tomt glass uten etikett ( eks.syltetøyglass) som barna skal male på innen 9/10. Mer informasjon om denne dagen kommer. 

Dugnad for 16-Meteren og Cornerflagget onsdag 2/10.

Vi har en praksiselev; Eira som skal være hos oss noen uker nå i høst. Uke 38-40, og uke 45-47. Barna har tatt henne godt imot. 

I uke 44 får vi student som studerer barnehagelærer. 

Fint om dere som skal ha fri i høstferien, uke 41 skriver dere opp på lappen som henger på tavla på avdelingen.

Minner dere på å ha klær som passer til vær, og at boksen med ekstratøy sjekkes jevnlig. Sjekk og tørkeskap på våte dager. 

Da ser vi frem til en ny måned på 16-Meteren. Kom til oss om det er noe dere lurer på!

Hilsen Fadi, Benedicte, Grete, Isabel og Hanne.