fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev februar

image

Månedsbrev februar

  • 03-02-2020

Hei alle sammen!

Da er januar over og vi har gått inn i februar og litt lysere tider.


I januar begynte Ada og Tiril på 16-meteren og de har blitt veldig godt tatt imot! Vi startet opp med temaet "Thomas går ut» og vinter. Barna har blitt veldig godt kjent med Thomas og noen av dem vil helst ta vottene på føttene slik som han gjør når vi skal ut å leke. Vi jobber en del med å ha god tid til å kle på og av uteklær i denne perioden og barna har blitt veldig flinke til å gjøre mye selv, med litt hjelp og veiledning fra oss i personalet.


I februar skal vi fortsette med temaet «Thomas går ut» og vinter. I tillegg til å lese boka om Thomas har vi blant annet en sporløype om «Thomas går ut» som vi har ute. I sporløypen har vi flere poster rundt i uteområdet. På postene er det en side fra boka med et spørsmål fra handlingen, oppgaver som barna skal gjøre og gjerne en sang. På en post får barna for eksempel prøve å ta av og på seg lua selv. Barna er veldig glad i å synge og vi synger masse i samling og ellers i løpet av dagen.


Et mål i perioden er å la barna få være med å bidra på avdelingen. De er veldig glad i å hjelpe oss, enten det er å dele ut flasker under fruktmåltidet eller å bli med å hente pålegg fra kjøkkenet. Dette er én av måtene vi arbeider med medvirkning på. Medvirkning handler om at barna skal ha mulighet til å påvirke sin hverdag. I løpet av dagen ber vi dem gjerne om å foreslå hva vi skal leke med eller lar dem velge hvilken lue de vil ha på når vi skal ut. Slik får vi gitt barna muligheten til å påvirke dagene sine innenfor trygge rammer.


6. februar skal vi markere samenes nasjonaldag. Da skal vi ha samling og aktiviteter ute.


21. februar er det fargefest og fastelavn. Da kan dere kle barna i fargerike klær som dere har hjemme. Vi skal ha en samling på stadion på formiddagen etterfulgt av dans og musikk. På ettermiddagen får vi servert boller med krem til fruktmåltidet.


Vi ser frem til en fin måned! Hvis det er noe dere lurer på, må dere bare spørre.


Hilsen, Hanna, Iris, Benedicte, Grete og Hanne