fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Nytt barnehageår

image

Nytt barnehageår

  • 04-08-2020

Hei alle sammen.


En annerledes sommer nærmer seg slutten,
og det er snart nytt barnehageår og skolestart for de som var ABC gjengen. Det
blir rart i barnehagen uten dere, og jeg vil savne hele gjengen. Lykke til på skolen alle
sammen. Med nytt barnehageår kommer det nye barn i barnehagen, og jeg
gleder meg til å bli kjent med alle nye. Det blir jo en litt anderledes tilvenning i disse koronatider, så det er ikke alle foreldre som får hilse på meg, men nøl ikke med å ta kontakt hvis dere lurer på noe angående maten i barnehagen.
Her er
litt informasjon til dere nye, og en oppfriskning til dere som har vært
med oss en stund. Vi vil i år som i fjor servere: Frokost; som består av
brød eller knekkebrød, samt at  vi har havregrøt/müsli mandag og onsdag. Lunch;
Består for det meste av brødmat, men hver tirsdag lager jeg suppe, og hver fredag er det varm lunch.
Ettermiddagsmåltid: Her får barna servert et knekkebrød i tillegg til
frukt, så det ikke skal gå så lenge mellom lunch og middag.
Vi prøver å
servere et variert kosthold, som skal være sunt, derfor har vi ikke
syltetøy, sjokoladepålegg og lignende til de vanlige måltidene, men vi
serverer diverse oster, kaviar og annet fiskepålegg, grønnsaker og
kjøttpålegg mm. Ungene får syltetøy og rosiner på grøten i istedenfor
sukker. Vi har ikke peanøttsmør i barnehagen, da det er barn med
nøtteallergi hos oss. Når det gjelder bursdagsfeiringer har vi valgt
å ikke ha fokus på mat, men på barnet, så det blir ikke ekstra mat
denne dagen. Dere skal heller ikke ha med kaker, is og lignende.
Når dere smører nistepakker til turdagene , kan det være lurt å ha i bakhodet at vi har barn med nøtteallergi i barnehagen, og ikke smøre på pålegg som inneholder nøtter. Det er heller ikke lov å ha med nøtter i sekken. På turdagen pakker dere en sekk til barnet med matpakke, drikke og sitteunderlag. Vær bevisst på hva dere har med:  Vi ønsker vanlig grov brødmat, litt frukt, tørket eller frisk, eller grønnsaker. Det er selvfølgelig lov å variere, så hvis dere ønsker rundstykke, pizzasnurr, wrap o.l er dette helt greit. Men vi ønsker ikke søte boller o.l. Vann må alltid være med i sekken, uavhengig om du har annen drikke med. Vi ønsker ikke saft med på tur. På kalde dager kan det være lurt å ha med en termos med varm kakao eller toddy.
I disse koronatider kan desverre ikke barna være med å lage mat. Bakedagene på avdelingene må derfor utgå. All brødmat blir påsmurt av voksne, men barna får selv velge pålegg. Middagsmaten blir servert på tallerken, og det er de voksne som deler ut frukt. Jo mindre hender som rører maten jo bedre.

Med nye
barn følger nye utfordringer:-) Noen har allergier, eller andre ting
som gjør at de må ha spesialkost. I barnehagen er vi opptatt av at alle
skal få et fullverdig kosthold, så alle hensyn vil, innen rimelighetens grenser, bli ivaretatt. Er det
noe dere vil si i forhold til deres barns kost, kom gjerne med innspill
direkte til meg. Jeg setter stor pris på tips og råd ...
Menyen fremover blir:
Uke 32: Tirsdag; grønnsakssuppe  fredag; Skinkegrateng med salat
Uke 33: Tirsdag; Champingongsuppe, Fredag; Planleggingsdag
Ukke 34: Tirsdag; Gulrotsuppe, Fredag; Jeg tømmer fryseboksen og ser hva vi har
Uke 35: Tirsdag; blomkålsuppe, Fredag; Spaghetti carbonara- MARTIN sitt valg :-)



Ønsker dere å nå meg, har jeg mailadresse: merethe@gauselbakken.no, eller så ringer dere 51956891
Hører gjerne fra dere :-)