fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra 16-Meteren, september-20

image

Månedsbrev fra 16-Meteren, september-20

  • 30-08-2020

Hei, hei alle sammen!
Da var vi i gang med nytt barnehageår. Nå i august og september er det tilvenning og vennskap som er i fokus. Det har startet fire nye barn på avdelingen; Marie, Milian, Malik og Vilde. Johan begynner hos oss om noen uker. Tilvenningen går fint, og vi ser at barna begynner å bli kjent med sin nye hverdag i barnehagen. De "gamle" barna på avdelingen har tatt dem godt imot, og viser stor omsorg for de nye.  De er borte å klapper litt på dem, finner leker til dem og gir fart i dissen. Gjensynsgleden etter ferien var stor, og vi ser mange gode samspillsituasjoner gjennom dagen. 
Vi starter nå opp med faste aktiviteter. Vi lager toukers planer, hvor det står litt om hva som skal skje de ulike dagene. I vår var vi nødt til å dele barna i mindre grupper, dette var tiltak knyttet til smittevernreglene. Nå kan hver avdeling være en kohort, men vi tar med oss den positive erfaringen med å dele i mindre grupper også nå fremover. Disse gruppene setter vi i første omgang opp i en toukers plan, så rullerer vi etter hvert.  Nå som vi ennå har fokus på tilvenning, kan det hende det blir litt endringer i planene. 
Faste aktiviteter gjennom uken:
Mandag: Morgentrim etter frokost, avdelingsvis. Vi startet uken med litt trim (dans, bevegelsessanger, yoga). Litt senere i september avholdes det avdelingsmøter annenhver uke kl.9.30-10.30. Når vi har møte, er det personal på Tverrliggeren som passer barna. 
Tirsdag: Har vi fokus på fysisk aktivitet, og setter opp ulike aktiviteter. Hinderløyper, sporløyper, tur, sang og ringleker, ball lek, dans. Merethe lager suppe til lunsj.
Onsdag: Har vi turdag. Denne dagen skal barna ha med seg sekk med niste og drikke. 
Torsdag: Har vi kjøkkendag annenhver uke. Vi deler i grupper, og barna er med å lager det vi skal spise til lunsj den dagen.
Fredag: Starter vi igjen dagen med morgentrim etter frokost, avdelingsvis. Merethe lager varm lunsj til oss. 
Samlingsstund har vi sammen hver dag før lunsj. I denne perioden synger vi kjente sanger som barna kan, det som er kjent er trygt. Vi bruker husene som dere har laget med bilder av familien mye nå i starten av året. Dette er noe alle barna syns er stas, også de barna som har gått i barnehagen et år.  Trimrommet nede deler vi annenhver uke med Tverrliggeren. Dette er et populært rom med ribbevegg, liten trampoline, tunell, baller, "tjukkas".  Formingsaktiviteter, lek ute og inne deler vi i mindre grupper. 
Som dere vet er vi ennå på gult nivå med tanke på Covid-19. Vi har stor fokus på håndhygiene og hygiene generelt gjennom hele dagen. Vi tar imot barna ute, og dere henter også ute. Vi ønsker at barna går sammen med dere foreldre fra porten til avdelingen, og ikke leker på barnehageområdet ved bringing og henting.  Dette for å forhindre smitte på tvers av avdelinger. Minner også om å holde avstand til personalet, andre barn og foreldre. Med tanke på smittevern anbefales det å være mest mulig ute. 
Praktisk informasjon: 
Husk å merke klær og andre eiendeler med navn. 
Faste aktiviteter starte opp kl.09.30, så barnet må være i barnehagen til det. Ring å gi beskjed om dere kommer senere, barnet er sykt, eller har fri. 
Det blir foreldremøte i løpet av september, dato kommer. 
Fotograf Hjelm kommer å tar bilder torsdag 24 september.
Bilder fra hverdagen blir lagt ut på hjemmesiden hver uke, ta dere en titt. 
Vi har hengt opp tavle utenfor, der blir det hengt ut informasjon fra dagen som har vært, sovelister og annen info. 
Anita startet opp på avdelingen i august. Barna har tatt henne godt imot. 


Da ser vi frem til en fin høst i barnehagen, kom til oss om det er noe dere lurer på!
Hilsen Grete, Benedicte,  Anita, Hanna og Hanne.