fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev cornerflagget november 2020

image

Månedsbrev cornerflagget november 2020

  • 29-10-2020

Hei alle sammen!
Oktober nærmer seg slutten og nok en høstmåned står for tur. Denne måneden har gitt oss en god smakebit på høsten, både det skiftende høstværet og endringene i naturen. Noen dager ser vinterdressen ut til å være det beste uteplagget, men få timer senere skinner solen og gardene stiger opp igjen. Høsten er både vakker og fargerik, og det har vært stas for barna å bruke bladene som falt ned fra trærne i leken ute. Knyttet til årstiden høst har vi laget høstbilder hvor vi har malt høstblader ved bruk av svamp på utprintet høsttrær. Vi har også laget høsttroll ved bruk av doruller og selvplukket blader.
Knyttet til tematikk innenfor vikingtiden har vi lest historien om "Den lille vikingen" og blitt godt kjent med den. Vi har også hatt samlingsstund med fokus på vikingtiden hvor barna fikk se og kle seg ut i vikingklær med sko, sverd, skjold og vikinghjelm, dette var veldig gøy. Barna har også laget sauer av doruller som skal brukes til en vikinglandsby som vi skal lage over lengre tid.
Tema for november er årstiden-høst, vikingtiden og månedens frukt/grønnsak som er hodekål og pære.
Onsdag 18. november skal vi ha en kunstutstilling til inntekt for barnehagens fadderbarn. Her vil det bli mulig å kjøpe spennende og flott kunst som barna deres har laget. Vi kommer til å utstille kunsten utenfor avdelingen som dere kan ta med dere hjem når dere kommer å henter barna på ettermiddagen. Det vil ligge et ark med et nummer som dere kan vippse til. Dere bestemmer selv beløpet dere ønsker å vippse.
I uke 46 er det ABC- uke og da er alle ABC- barna i barnehagen samlet i en kohort. Alle ABC- foreldrene har fått utdelt et skriv med informasjon om denne uken.
Cornerflagget skal ha foreldresamtaler i november uke 48. Dette vil foregå i barnehagen og begge foreldrene kan komme dersom dere ønsker det. Vi kommer til å henge opp ark ute på tavlen hvor dere kan skrive dere opp til foreldresamtaler når det nærmer seg.
Praktisk informasjon
Temperaturen begynner å synke nedover og  vi går mot kaldere tider. Barna trenger dermed varme klær i barnehagen. Barna bør ha tynne votter, fleece, vinterdress, vintersko og tjukk vognpose i vognen.
Fint om dere kan ta med tomme syltetøyglass i løpet av måneden, disse skal vi bruke til å lage lykter av som barna skal bruke i Lucia-toget.
Brukerundersøkelsen blir sendt ut 1. november og vil ligge ute frem til 17. desember, håper dere tar dere tid til å svare på den.
Bare ta kontakt dersom dere lurer på noe!
Hilsen Sheyda, Tatiana, Inger Lise, Marius, Ida og Denait.