fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev Målgården

image

Månedsbrev Målgården

  • 30-11-2020

Hei hei alle sammen.
Da var vi snart over i en ny måned og årstid, noe vi har fått merket litt de siste dager. Vinteren er på vei :)
I Oktober startet vi opp med tema om vikingtiden og fortsatte videre inn i november med å prate om og vise hvordan de bodde, hva de spiser og hvordan de var kledd. Dette er noe barna synes har vært gøy og vi ser at de tar det videre inn i leken. De lager viking-hjelmer av clics, viking-skip av plus-plus og så videre. På turer oppdager de hauger med steiner som barna undrer seg over om det kanskje kan være en vikinggrav?! De er også blitt mere opptatt av plakatene vi har rundt om i nærområdet her på Gausel fra vikingtiden, vi stopper opp og prater om hva som står på disse og lurer på hvorfor de hadde så mye med seg i gravene. Vi har fått laget en egen landsby som vi bruker i samlinger med barna, med konkreter som også barna kan få være med og leke litt med. Barna har laget vikingskip og skjold som henger inne på avdelingen. På nyåret vil vi fortsette med å ha vikingtid som hovedtema.
I desember måned vil vi prøve å få til en koselig og rolig førjulsstemning på Målgården. Vi hører på julemusikk, synger de kjente og tradisjonelle julesangene og leser julefortellinger. Hver dag skal vi trekke et hjerte med bilde av et barn og en aktivitet som det skal utføre før hjertet henges opp i en rute på vinduet. Så leser vi hver dag et kapittel av boken "24 dager til jul", synger "På låven sitter nissen" mens vi bruker konkreter og juleverset om "Nisse rød og nisse grå". Noen ganger tar vi også frem julekrybben og forteller historien  om denne, mens vi bruker konkreter og synger sangen "Et barn er født i Betlehem". Og så er barna superspente på om Rampenissen Harry kommer på besøk til oss i år også, vi får bare vente og se.....:)  Vi skal selvfølgelig også lage julegaver og julepynt i tiden frem mot jul.
Fredag hver 14.dag skal dere ta med dere hjem alt av klær og sko, slik at dere kan få mulighet til å se gjennom hva dere har liggende i boksene og ta med nytt.
Fredag 11.desember skal vi feire luciadagen med en god frokost for barn og personal, og dessverre ikke med dere foreldre dette året pga koronasituasjonen. Vi skal gå i Luciatog avdelingsvis rundt barnehagen og synge luciasanger. Ta gjerne på noe hvitt plagg denne dagen.
Torsdag 17. desember skal vi ha nissefest i barnehagen, også dette avdelingsvis. Da skal vi spise nissegrøt og kanskje få besøk av nissen? Vi gleder oss. Husk å ta med nisselue med navn!
Minner om at de som ikke har fått tatt brukerundersøkelsen enda kan gjøre dette før fristen, som er 20.desember. Den avdelingen som får flest svarprosent vinner en feiring på avdelingen - så husk å svar :)
Vi fortsetter med turdager i desember så ta med tursekker hver onsdag.
Vi har fått penger til å kjøpe inn nye leker på avdelingen. Da har vi bl.a kjøpt mye Playmobil som vi ikke har hatt før, så det blir gøy å ta i bruk i tiden fremover.
Mandag 4.januar 2021 er det planleggingsdag og barnehagen er da stengt.
Da gjenstår det bare å ønske alle en fin førjulstid og takke for et godt samarbeid i det spesielle året som 2020 har vært for oss alle.
Ta en telefon eller en prat med oss ved levering/henting dersom det er noe dere lurer på.
Hilsen Sofi, Hannah, Dominika, Mikkel, Merethe og Vigdis