fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra Tverrliggeren, februar 2021

image

Månedsbrev fra Tverrliggeren, februar 2021

  • 30-01-2021

Hei alle sammen. Vi har hatt en fin januar på Tverrliggeren. Selv om det er gøy med jul og alt det kjekke desember bringer med seg ser vi at barna setter stor pris på at hverdagen med faste rutiner har kommet tilbake. Det er fine lekegrupper på avdelingen og vi jobber med at barna tar sine valg ut i fra hva de har lyst å gjøre heller enn å være sammen med akkurat den ene eller den andre. Når vi gir dem støtte i det ser vi at det blir fin lek og gode vennskap mellom flere barn. Barns medvirkning handler jo akkurat om det at barna skal kunne stole på egne valg og følge disse. Når det gjelder barnas medvirkning får de og være med å diskutere hvor vi skal gå på tur for eksempel. De lærer at egne valg blir tatt hensyn til samtidig som vi må høre på flertallet og hvor det er mulig å gå. Barn i barnehage lærer demokrati tidlig i livet, men selvfølgelig viktig at vi forklarer underveis. Det er ikke alltid lett når eget ønske ikke blir oppfylt. 

Barna har blitt godt kjent med historien om den lille vikingen og er engasjert i tema, vi har og hatt formingsaktiviteter knyttet opp mot den. De fem yngste har ofte samling for seg, og de har jammen begynt å bli gode på å sitte i samling og bidra i tema. Vi har og hatt en del samlinger med noe som heter «vennebøkene». Her får barna et perspektiv på hva det vil si å ta hensyn til hverandre. Det er ofte lettere for barna å få en forståelse for situasjonen når vi forteller om andre som opplever det barna selv gjør i hverdagen. Det kan være alt fra å vente på tur til å høre etter når andre sier «slutt opp». 

Endelig fikk vi litt vinter i Stavanger, det var noe barna satt pris på. Vi har brukt enhver anledning vi har til å dra på aketur eller ake i barnehagen. På den ene turen var det opptatt i alle akebakkene og da dro vi til fritidsgården for å se på dyrene, Simen inviterte oss inn til hønene og vi fikk både plukke egg og holde vaktlene. Det ble ferske høne- og vaktelegg til fruktmåltid den dagen. 

ABC-gjengen har hatt forskjellige oppgaver og aktiviteter knyttet til rim i januar, dette er et tema som fenger veldig og barna opplever god mestring. Alle klarer å rime både med tøyseord og ordentlig ord. Siste fredagen i januar dro ABC-barna på alle avdelinger på tur til hekseskogen. Vi kokte pølser på primus og hadde med kakao. Kjekt når hele gjengen kan samles, de fleste vet nå hvilken skoler de skal begynne på til høsten og vet hvem de skal gå med på tvers av avdelingene.  

I februar fortsetter vi med historien om den lille vikingen samtidig som vi vil bruke vennebøkene. Vi kommer og til å snakke om samefolket og markere deres dag. Det blir feiring av fastelaven og farge-fest. Vi har valgt å ha farge-fest i stedet for karneval de siste par årene, det er fordi vi ikke ønsker press på å kjøpe kostymer. Vi opplever at barna er like fornøyde, de får velge hvilke farger de har på seg på festen, noen vil ha flest mulig farger mens andre velger sin favorittfarge. Uansett får vi en fin fest. 

Hente- og bringesituasjonen er ennå den samme i forhold til korona- restriksjoner. Det blir ikke alltid så god tid til å snakke med dere foreldre, men dere må bare ta en telefon hvis det er noe dere ønsker å snakke om. Ikke tenk at det bare er småting, vi syns samarbeidet med dere er viktig. 

For arrangementer i februar, se månedsplan. Fint hvis dere gir beskjed når dere vet om barna skal ha vinterferie. 

Hilsen Kristine, Thea, Christer, Isabel, Joanna, Ragny