fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev cornerflagget mars 2021

image

Månedsbrev cornerflagget mars 2021

  • 26-02-2021

Hei alle sammen!


Da var den siste vintermåneden over og våren står for tur. De siste dagene har vi kjent på at temperaturen ute har blitt mildere og at våren er rett rundt hjørnet.

Vi har vært på flere kjekke turer i nærområdet og dratt på flere turer til ulike akebakker som har vært veldig gøy. I februar markerte vi samefolkets dag i barnehagen. Vi hadde lavvo ute der barna fikk høre på joik og hadde aktiviteter knyttet til samefolkets dag: lassokasting og fisking. Måneden ble avsluttet med en kjekk fargefest, fylt med barn i fargerike klær, dans, katta i sekken og god mat.

Vi har nå startet med faste lekegrupper hver mandag og annenhver onsdag. Dette har fungert veldig bra. Dette gir mer rom for god lek i mindre grupper, samt at den faste voksne på lekegruppen får mer tid/fokus på hvert enkelt barn, i form av lek, kreativitet og behov for hjelp. Det varierer veldig på hva vi gjør i lekegruppene: alt fra spill, tegning, formingsaktiviteter, sporløye, hinderløype o.l.

Med de eldste har vi hatt fokus på å få enda mer kjennskap til vikingtiden. Vi ser at barna har mye kjennskap vikingtiden når det kommer til; gudene, skrifttypen som ble brukt i vikingtiden, hvilke type hus vikingene bodde i og hvorfor vikingene bodde i samme hus som dyrene, hva de ulike redskapene som vikingene brukte heter og hva de brukte de til.

Med de yngste har vi lest fortellingen om «Skinnvotten» som de synes er veldig spennende. Barna har selv vært med å bruke konkreter under fortellingen som gjenspeiler alle dyrene i fortellingen. De har også hatt en sporløye knyttet til fortellingen.

Med Abc-gjengen har vi hatt om trafikk symboler. Symbolene var gjenkjennelige og barna kunne betydningen på de fleste fra før av.  Alle abc-barna fikk også dratt på en felles tur til viking stadion, hvor de hadde med seg ark med ulike trafikk symboler hvor de skulle krysse av de symbolene som de så underveis på turen. Alle abc-barna var så fornøyde etter turen og syntes det var veldig kjekt å leke sammen på tvers av avdelingene igjen.

Tema for mars er årstiden-vår, påske, vennskap og månedens frukt/grønnsak: blomkål og nektarin/fersken. Det har den siste tiden vært en del konflikter mellom barna på cornerflagget så vi har derfor valgt å ha vennskap som tema og ha et ekstra fokus på dette i denne måneden.

Med de eldste skal vi lese fortellingen om «Stor kylling» som handler om en kylling som skiller seg litt ut ifra de andre kyllingene. Hønen og hanen diskuterer hva det gule digre dyret som klekkes i hønsegården er. Er han en genser, et ekorn, en elefant eller en paraply? Mens han aller helst bare vil være en kylling.

Med de yngste skal vi ha fokus på det generelle knyttet til påsken som påskekylling og påskesanger som «En liten kylling i egget lå».

Praktisk informasjon

9. mars vi markerer barnehagedagen.

31. mars stenger barnehagen kl 12.00.

1. og 2. april er barnehagen stengt.

Abc-gjengen skal ha foreldresamtaler i mars, dere vil få mer informasjon om dette senere.

Påskefrokosten blir uten foreldre i år og påsketuren blir avdelingsvis.
Fint om dere kan ta med syltetøyglass i barnehagen, syltetøyglassene skal brukes til en formingsaktivitet knyttet til påsken.

Alt av tøy vil fra nå av bli sendt hjem en gang i måneden, istedenfor annenhver fredag.

Bare ta kontakt dersom dere lurer på noe! 

Hilsen Sheyda, Inger Lise, Marius, Tone Merete og Denait