fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev fra Tverrliggeren, april

image

Månedsbrev fra Tverrliggeren, april

  • 31-03-2021

Hei alle sammen.
Vi har hatt en fin mars måned på Tverrliggeren.  Nå når det er mildere i været har vi vært  mer ute og ser at barna trives med det. Det er lettere å være aktiv når vi ikke trenger så mye klær og hendene blir kalde, dette ser vi spesielt hos de yngre barna. De eldre barna har allerede begynt å lete etter vårtegn som insekter osv. Vi har funnet noen få, men ser frem til å lete mer i tiden som kommer. Vi har hatt mange fine turer til både lekeplasser, fritidsgården og skogen. Når barna velger tur vil de nesten alltid til «skogen vår» , der er det alt fra hyttebygging og rollelek til undring over det skogen byr på. Rett som det er møter vi ekorn, da kan hele gruppen være stille og følge med.  Vi er og opptatt av at skogen skal være ren, så vi tar med oss søppel vi finner på veien. Påsketuren ble kjempekjekk, vi hadde forskjellige aktiviteter før det ble fotballkamp mellom barn og voksne. Da vi kom tilbake til barnehagen sto Kirsti og Hanne klar med pølser på grillen, etterpå koste alle seg med det gode de hadde i sekkene. 
Barna har blitt godt kjent med historien «Stor kylling», og alle er glade for at han ble akseptert i hønsehuset til slutt selv om han er litt annerledes enn de andre. Vi har hatt formingsaktiviteter knyttet til tema og tenker det blir noe godt i eggene barna har laget i løpet av påsken. Dessverre kunne ikke dere foreldre bli med på påskefrokost i år heller, vi regner med at det vil ordne seg til neste år. Vi hadde en frokost med masse godt pålegg og ferske rundstykker, Merethe sitt sjokoladepålegg er alltid en stor hit. I tillegg fikk vi besøk av to påskeharer og kyllinger, de hadde med seg både godterier og leker til barna. Dere har sikkert sett bildene på nettsiden. 
I ABC-gjengen har vi blant annet hatt om tema kroppen min og meg selv. Vi har snakket om alt fra indre organer til hva som er greit i forhold til å sette grenser for seg selv. Den 12. mars hadde vi en kjempefin tur sammen med alle ABC-barna på huset, det er kjekt når de får treffes på tvers av avdelinger. Den 9. april starter vi opp med svømming på Eiganes skole for hele gjengen, og i uke 20 satser vi på å ha ABC-uke slik vi hadde i november. Lego education fortsetter i april, vi ser at barna lærer om positivt samarbeid og lage planer sammen. 
I april skal vi snakke mer om vikingtiden ved å bruke historiene om da Tor mistet hammeren sin. Vi skal også besøke de stedene på Gausel som handler om den tiden. Vi tar opp tema om hvordan folk levde i vikingtiden og hva de gjorde annerledes enn det vi gjør nå. Ellers er barna nå så opptatt av å finne insekter o.l. som dukker opp. Barna får samle det de finner i de blanke bøttene samtidig som vi skal ta vare alt og alle i naturen. Som et barn sa «vi må respektere alle også insekter og makker». I en travel hverdag ønsker vi at barna skal finne rom for ro, dette gjør vi blant annet ved å ha små grupper der barna får gjøre enkle yogaøvelser. 
Barna er aktive på tur og trenger vannflasker i sekkene sine, varme drikker er godt på kalde dager. Kjeks, kaker og saft har vi på spesielle turer, da får dere informasjon om det. 
Vi opplever at Koronareglene har blitt en ny normal for barna våre i hverdagen, de tilpasser seg og gir sjelden uttrykk for at de savner noe. Vi er kjempestolte av de for det  <3.
Husk at dere alltid kan komme til oss hvis det er noe. 
God påske alle sammen.
Hilsen Thea, Christer, Kristine, Isabel, Joanna og Ragny