fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev for 16 meteren mai 2024

image

Månedsbrev for 16 meteren mai 2024

  • 30-04-2024

Hei, alle sammen. April var en kjekk måned på 16. meteren. Vi hadde fokus på eventyret om "Rødhette og Ulven", og vi ser at eventyret har fenget barna, da det har vært spennende og litt skummelt. Vi har lært og sunget mange kjekke sanger, hatt formingsaktiviteter der vi har laget "Rødhette", de voksne har vist fram eventyret med konkreter i samling og vi har hatt sporløype og yoga knyttet til eventyret.


Vi har begynt med intern tilvenning for de barna som skal begynne på nye avdelinger til høsten. Dette går veldig bra så langt. Når vi har intern tilvenning går vi på besøk med barna til avdelingene hver fredag, og går mye opp og leker oppe på Cornerflagget og Målgårdens uteområde slik at barna skal bli kjent med barn, voksne, avdelingene og uteområdet. Vi har også aktiviteter sammen med disse avdelingene. I april var 2- og 3-åringene fra Cornerflagget med de eldste barna våres på tur til lekeplasser i nærområdet. Vi har også gått en del tur med Målgården på turdager, og dette fortsetter vi med i mai. I dag hadde vi hinderløype ute og fallskjerm med Tverrliggeren.



I mai skal vi bli kjent med nasjonaldagen, og aktiviteter og tradisjoner knyttet til.  Vi skal synge sanger, og øve oss på å gå i 17. mai-tog, og lage mai-blomster for å pynte avdelingen. Den 16. mai får vi besøk av Dronningåsen barnehage, som kommer til oss for å ha en kjekk aktivitetsdag ute i barnehagen med ulike aktiviteter der vi markerer nasjonaldagen. Dette gleder vi oss til!


Vi begynner også med et nytt tema i mai, nemlig boken om "Den lille larven Aldrimett", der vi skal ha litt ekstra fokus på våren og farger. Vi ser at det er stor interesse for insekter og småkryp blant barna på avdelingen, så dette blir gøy.


Våren er for alvor begynt, og vi merker at det har begynt å bli varmere i luften og at solen har kommet sterkere fram. Ta med solkrem og gjerne en solhatt eller vaps som kan beskytte mot solen. Dere smører barna med solkrem hjemme før de kommer i barnehagen, så smører vi dem videre i løpet av barheagedagen. Sjekk i hyllene og boksene til barna at de har klær som passer været.


Vi vil be dere om at dere ikke fyller opp barnas hyller med leker og andre ting, og at dere tar de med dere hjem fremfor å la det ligge i hyllene. Det vil da bli lettere å holde orden. Overgangsobjekter som tutt og kos er selvfølgelig lov å ha med, da det er en trygghet for barnet, men alt annet av leker ønsker vi at dere tar med dere hjem. I henhold til dette vil vi heller arrangere en lekedag på avdelingen den 30. mai, der barna kan ta med seg én leke hjemmefra som de kan leke med på avdelingen denne dagen.


Viktig informasjon:
Husk å følge med på informasjon som blir hengt opp i gangen under bildeskjermen.

I uke 20 skal vi ha foreldresamtaler på avdelingen. Det vil bli hengt opp lapp med tider i garderoben når det nærmer seg, der dere kan skrive dere opp.
21. mai blir det avholdt foreldremøte i barnehagen kl. 18. Da kommer Cecilie Evertsen for å holde foredrag om robuste barn. Her ønsker vi at så mange som mulig av dere kommer.
Det blir arrangert et sosialt treff søndag 26. mai kl. 13-16 i regi av SU. Der dere er invitert til grilling og lek på fritidsgården.
I slutten av mai og begynnelsen av juni (28.05, 31.05 og 07.06) skal vi ha besøksdager for de nye barna som skal begynne på avdelingen til høsten.
Hvis det er noe dere lurer på er det selvfølgelig bare å spørre oss på avdelingen.
Vi gleder oss til en kjekk måned, hilsen
Hanne, Anita, Grete, Benedicte, Branca, Mats, Marlene og Victor