fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Månedsbrev for Målgården September

image

Månedsbrev for Målgården September

  • 01-09-2024

Hei og velkommen til nytt barnehageår!
Vi har nå kommet godt i gang med det nye barnehageåret. Alle barn og voksne er kommet tilbake fra sommerferie og vi har de siste ukene hatt tilvenning på Målgården. Det har begynt totalt 5 nye barn på Målgården nå i august. Dette er Adin, Heidi og Ilvi som kom opp fra 16Meter, og Felicia og Maia som er helt nye i barnehagen. I tillegg har vi fått en ny kollega på Målgården som heter Siri og vi gleder oss til å bli mer kjent med henne.
Vi ønsker alle velkommen😊
Tilvenningen går fint og vi gleder oss til å bli bedre kjent med den nye barnegruppen på avdelingen og deres foreldre. Det vil bli en del gråt i denne perioden, noe som er helt naturlig når de nye barna skal erfare det å være borte fra sine foreldre og bli trygge på oss. Men dette vil gå seg til og vi gir barna den tid de trenger for å venne seg til den nye hverdagen på Målgården.
For at vi alle skal venne oss til den nye barnegruppen på avdelingen, vil vi bruke god tid og ta det rolig den første tiden. Det viktigste er at alle skal føle seg trygge i barnehagen, både på de voksne og seg imellom. Vi vil starte opp med faste aktiviteter i uke 37. Da vil vi igjen ha morgentrim og fellessamlinger på stadion, turdager, ABC-klubb o.l.
Personalet på Målgården dette året er Vigdis, Frida, Ester, Siri, Laurits og Tatiana.
I år vil der også være utførere daglig inne på avdelingen, dette er: Kristine og Hawa.
Vi legger ut månedsplanen på nettet og på informasjonsskjermen i garderoben. Bilder fra uken vil bli lagt ut på nettsiden hver fredag. Dere bruker passord og brukernavn som dere har fått av barnehagen til å gå inn på nettsiden.
Tema for september vil være tilvenning og vennskap, vi leser bøker, synger sanger og har formingsaktiviteter knyttet til temaet om vennskap. Vi vil bruke mest tid på boken om «Vennebøkene» for de eldste og «Den lille musa som leter etter en venn» for de yngste.
Vi skal også bli kjent med bamsen «Bjørnis» når vi skal ha om brannvern i uke 38. Da kommer vi blant annet til å trene på hva vi skal gjøre når/dersom brannalarmen går. Vi kommer til å ha 2 brannøvelser denne uken. Minner om at alle barna må ha på tøfler.
Vi har også i år meldt alle som er født i 2020, 4-åringene, på kurs på Steps Dansestudio, dette starter opp fredag 4.oktober. 
Her kommer en oversikt over hverdagsaktivitetene i barnehagen og på Målgården:
Mandag: Morgentrim. Ledermøte og avdelingsmøter frem til 10.30. Cornerflagget passer på Målgården sine barn når vi har møte, og motsatt, annenhver mandag.
Tirsdag: ABC-gruppe for førskolebarn starter kl.09.30.  Vi har fokus på skoleforberedende aktiviteter og sosial kompetanse. 
For 1-4 åringer har vi fokus på fysisk aktivitet hver tirsdag. Vi har ulike opplegg på turer og aktiviteter ute/inne i barnehagen, som f.eks ball-lek, hinderløype, balansering, ringleker o.l. Barna vil bli delt opp i aldersgrupper. 
Vi får servert suppe til lunsj på tirsdagene.
Onsdag: Denne dagen har vi tur dag. Da går vi på tur hele avdelingen sammen. Husk sekk med matpakke, drikke og sitteunderlag. Drikken kan bestå av vann/melk/biola/smoothie. På kalde dager er det gjerne godt å ha med varm drikke som f.eks kakao/toddy. Vi ber om at dere ikke tar med nøtter, mandler, peanøttsmør o.l. i matpakken pga allergi. 
Torsdag: Annenhver uke baker vi/lager varmmat sammen med barna. Når vi ikke baker har vi blant annet formingsaktiviteter, lekegrupper på fellesrommet eller utelek. Vi deler oss i grupper denne dagen. 
Fredag: Morgentrim kl08.45 og fellessamling kl09.30 på stadion sammen med hele barnehagen. Morgentrim kan bestå av bevegelsessanger, dans, yoga o.l. Fellessamling kan bestå av sangstund, eventyr, dramatisering sammen voksne og barn o.l. En fredag i måneden har vi bursdagssamling hvor de barna som har hatt bursdag kan komme frem og ta på seg krone og kappe og vi synger sanger for dem:)
Vi får servert varmmat til lunsj på fredagene, kl11.15.
Praktisk informasjon:  
Barnehagen skal ha foreldremøte torsdag 26.september, mer informasjon og påmeldingsliste kommer når det nærmer seg.
Fotografen kommer tirsdag 24. september, vi kommer med mer informasjon når det nærmer seg.
Søndag 15.september kl13.00-15.00: SU inviterer dere foreldre med barn til en «Bli-kjent-dag» på Fritidsgården. 
Vi anbefaler dere å abonnere på nyhetsbrev på nettsiden til Gauselbakken barnehage. Der vil dere også kunne se bilder som avdelingen har tatt i løpet av uken.
Minner også om at det er viktig å merke klærne til barna deres.
Er det noe dere lurer på er det bare å ta kontakt med oss.
Hilsen Vigdis, Tatiana, Ester, Siri, Frida, Laurits, Kristine og Hawa.